{*
*}

Warsztaty świąteczne Moc Polskich Warzyw

16 grudnia 2022
Spis treści
Tuż przed świętami odbyło się spotkanie dla osób szczególnie zaangażowanych w realizację kampanii Moc Polskich Warzyw, która propaguje zdrowy tryb życia poprzez zachęcanie do stosowania zbilansowanej diety i prowadzenia aktywnego trybu życia.

W studiu kulinarnym w Warszawie spotkali się pomysłodawcy i liderzy kampanii, przedstawiciele grup producenckich, blogerzy kulinarni, dziennikarze  i inni miłośnicy polskich warzyw. Podczas warsztatów prowadzonych w formule konkursowo-teambuildingowej uczestnicy wspólnie przygotowali tradycyjne potrawy, co oczywiste, bazując na najlepszych polskich warzywach. Tak powstały m.in. barszcz czerwony na wspaniałych burakach ćwikłowych, uszka z farszem z kapusty z czosnkiem i cebulą, ryba po grecku – obowiązkowo z marchewką, selerem i pietruszką oraz zupa grzybowa, tym razem z polskimi pieczarkami. Wspólnie przygotowane dania smakowały wyśmienicie, a wszystko dla jednego celu: spełnienia życzeń zdrowia na święta i nowy rok – dzięki Mocy Polskich Warzyw.

 

warsztaty

 

warsztaty

 

warsztaty

 

warsztaty

 

warsztaty

 

warsztaty

 

warsztaty

 

warsztaty

 

warsztaty

 

warsztaty

Artykuł powstał w ramach kampanii „Moc Polskich Warzyw” powstałej z inicjatywy Zrzeszenia Producentów Papryki Rzeczypospolitej Polskiej. Obok ZPPRP, które koordynuje program, udział w projekcie biorą również: Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw, Stowarzyszenie Producentów Pomidorów i Ogórków pod Osłonami, Stowarzyszenie Malinowy Król, Stowarzyszenie Branży Grzybów Uprawnych oraz Stowarzyszenie Czosnek Galicyjski. Kampania jest finansowana ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.