VEGE

Sałatka z fasolką szparagową i ziemniakami

vegetable vegetable

Składniki:

  • 150 g żółtej fasolki szparagowej
  • 150 g zielonej fasolki szparagowej
  • 4 średnie ziemniaki ugotowane w mundurkach
  • 5 ogórków kiszonych
  • 1 duża czerwona cebula
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 1 łyżka majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego 
  • pieprz, sól do smaku

 

sałatka z fasolką

Fasolkę pokrój na 2-3 cm kawałki i gotuj w osolonym wrzątku.

Ugotowane ziemniaki pokrój w kostkę i przłóż do miski. Dodaj ogórki pokrojone w talarki, cebulę posiekaną w piórka oraz ugotowaną fasolkę.

Dodaj posiekaną zieleninę, przyprawy do smaku, majonez i jogurt naturalny.

Całość wymieszaj i wstaw do lodówki na 30 minut.

Sałatka jest fantastycznym dodatkiem do dań z grilla, możesz ją również serwować na obiad ub kolację.