VEGE
Sałatka z fasolką szparagową i ziemniakami
Składniki:
- 150 g żółtej fasolki szparagowej
- 150 g zielonej fasolki szparagowej
- 4 średnie ziemniaki ugotowane w mundurkach
- 5 ogórków kiszonych
- 1 duża czerwona cebula
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 łyżeczka musztardy Dijon
- 1 łyżka majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- pieprz, sól do smaku
Fasolkę pokrój na 2-3 cm kawałki i gotuj w osolonym wrzątku.
Ugotowane ziemniaki pokrój w kostkę i przłóż do miski. Dodaj ogórki pokrojone w talarki, cebulę posiekaną w piórka oraz ugotowaną fasolkę.
Dodaj posiekaną zieleninę, przyprawy do smaku, majonez i jogurt naturalny.
Całość wymieszaj i wstaw do lodówki na 30 minut.
Sałatka jest fantastycznym dodatkiem do dań z grilla, możesz ją również serwować na obiad ub kolację.